Суд Мальти предʼявив звинувачення бізнесменові у справі про вбивство журналістки. Його вважають замовником

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Суд Мальти предʼявив звинувачення бізнесменові Йорджену Фенеку у вбивстві журналістки Дафни Каруани. Про це повідомляє Times of Malta.

«Суд постановив заморозити рахунки підприємця і відправив його під варту — зараз він перебуває у вʼязниці Коррадіно», — зазначено в рішенні суду.

При цьому, Фенек не визнав себе винним у співучасті у вбивстві журналістки. Його звинуватили у фінансуванні злочинної організації і змові, яка спричинила вбивство.

У разі винесення вироку, бізнесменові загрожує довічне увʼязнення. У заяві сімʼя Фенека уточнила, що премʼєр-міністр Мальти Джозеф Мускат повинен залишити посаду, як обіцяв напередодні.

Як відомо, Йорджен Фенек є співвласником офшорної компанії 17 Black, про яку писала журналістка перед загибеллю. Крім того, компанія бізнесмена в 2013 році підписала з урядом Мальти договір на будівництво газової електростанції вартістю €450 мільйонів.

  • У середу, 20 листопада, поліція Мальти заарештувала ще одного підозрюваного у вбивстві журналістки-розслідувача Дафни Каруани Галіції. Правоохоронці вважають безпосередніми виконавцями злочину братів Альфреда і Джорджа Деджордіо, а також Вінса Муската. Саме вони, за даними слідства, заклали вибуховий пристрій в машину журналістки, припарковану поруч з її будинком. Пристрій було активовано незабаром після того, як журналістка сіла в машину і завела двигун.