Апеляційний суд відмовив прокуратурі в арешті Ляшка

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Апеляційний суд Київської області відмовив прокуратурі в арешті лідера Радикальної партії Олега Ляшка, який проходить у справі про бійку з нардепом від «Слуги народу» Андрієм Герусом.

Про це повідомляють «Букви» з залу суду.

Суд відхилив клопотання обвинувачів і залишив чинним рішення Бориспільського районного суду, який відпустив Ляшка на поруки депутатам Вікторії Сюмар («Європейська солідарність») і Михайлу Волинцю («Батьківщина»).

Що за справа?

6 листопада Герус побився з лідером Радикальної партії Олегом Ляшком. Приводом для конфлікту став дозвіл купувати електроенергію у країн, які не входять до Європейського енергетичного співтовариства. Автор ініціативи — голова енергокомітету Ради Андрій Герус. За його словами, змінами планувалося дозволити імпорт з Білорусі, щоб збільшити конкуренцію на ринку.

Сам Герус на сторінці у Facebook назвав Ляшка «захисником бізнесу Ахметова». «Забутий усіма Ляшко чекав мене в аеропорту «Бориспіль», щоб влаштувати шоу-провокацію. Знижена на 15% ціна електроенергії і повна готовність до зими ніяк не влаштовує «немонополістів», і вони вдаються до все більш витончених способів вести свій бізнес», — написав він.