Ляшку вручили підозру за бійку з нардепом Герусом

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Колишньому депутату Верховної Ради і лідеру Радикальної партії Олегу Ляшку вручили підозру за статтею про загрозу або насильство щодо державного чи громадського діяча (ч. 2 ст. 346 КК) у звʼязку із бійкою з депутатом від «Слуги народу» Андрієм Герусом.

Відео вручення підозри опублікував член Радикальної партії Дмитро Лінько.

Ляшко сам прийшов у прокуратуру Борисполя, але відмовився підписувати підозру. Він заявив, що справа сфальсифікована за командою генпрокуратура Руслана Рябошапки. Він назвав Геруса «російським слугою» через його ініціативу щодо закупівлі електроенергії в Росії та вимагав від Служби безпеки, генпрокурора і Національного антикорупційного бюро порушити справу проти Геруса.

Прокурор повідомив, що справу стосовно Ляшка було порушено за інформацією у ЗМІ, а не за заявою Геруса чи іншої особи. Також він додав, що Ляшко завдав Герусу легкі тілесні ушкодження.

Що за бійка?

6 листопада Герус побився з лідером Радикальної партії Олегом Ляшком. Приводом для конфлікту став дозвіл купувати електроенергію у країн, які не входять до Європейського енергетичного співтовариства. Автор ініціативи — голова енергокомітету Ради Андрій Герус. За його словами, змінами планувалося дозволити імпорт з Білорусі, щоб збільшити конкуренцію на ринку. Однак разом з імпортом білоруської електроенергії вона почала надходити і з Росії.

Сам Герус на сторінці у Facebook назвав Ляшка «захисником бізнесу Ахметова». «Забутий усіма Ляшко мене чекав в аеропорту «Бориспіль», щоб влаштувати шоу-провокацію. Знижена на 15% ціна електроенергії і повна готовність до зими ніяк не влаштовує «немонополістів», і вони вдаються до все більш витончених способів вести свій бізнес», — написав він.