ДБР: Обшуки у Звіробій проводяться у справі щодо погроз Зеленському

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Державне бюро розслідувань обшукує помешкання учасниці ООС, волонтерки Марусі Звіробій у кримінальному провадженні щодо погроз президенту Володимиру Зеленському. Про це theБабелю повідомила речниця ДБР Анжеліка Іванова.

«Співробітники ДБР проводять обшуки у рамках кримінального провадження щодо погроз президенту», — розповіла прессекретар відомства.

ДБР обшукує помешкання за оперативного супроводу співробітників Служби безпеки.

Зранку 28 листопада Звіробій вийшла у прямий ефір на своїй сторінці у Facebook, де показала початок обшуків у її помешканні. На відео зафіксовано, як детективи погрожували виламати двері, якщо вона не впустить їх у квартиру: «Відчиняйте добровільно, бо виламаємо двері».

Що сталося?

26 жовтня депутат Софія Федина опублікувала у Facebook відео, яке було записано разом з волонтеркою Марусею Звіробій у кавʼярні у Львові. У ролику Федина та Звіробій критикують з використанням ненормативної лексики візит Зеленського в Золоте Луганської області та його зустріч з добровольцями.

«Ти там частіше їздь, там тебе підірвуть, хто-небудь там тебе підірве», — говорить на відео Звіробій, звертаючись до Зеленського. «Там ненароком може вибухнути граната, там бувають обстріли», — продовжила її слова Софія Федина.