Український моряк зник з борту судна поблизу Шрі-Ланки

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

У районі Шрі-Ланки з борту іноземного судна зник український моряк — житель Одеси Владислав Маслов. Про це у Facebook повідомив його батько Сергій Маслов.

За словами чоловіка, 18 листопада 2019 року хлопець зійшов на борт судна THALASSA PATRIS в Сінгапурі. Судно належить компанії ENESEL, яка зареєстрована в Сінгапурі, а штаб-квартира компанії знаходиться на Кіпрі. Порт слідування судна — PEREA GREECE (Греція) через Суецький канал. В рейс моряк вийшов на посаді другого помічника капітана.

«Згідно з офіційною інформацією судновласника, останній раз бачили Владислава 23 листопада о 4 годині ранку (GMT +8), судно в цей час знаходилося в районі Шрі-Ланки. У Владислава був з собою мобільний телефон, дзвінки до нього доходили ще до 24 листопада 2019 року. Після новини про зникнення пошуки толком не проводилися ні компанією-судновласником, ні береговими службами країни, в територіальних водах якої проходило судно. Єдине що було зроблено — це повернення THALASSA PATRIS в квадрат, де імовірно останній раз бачили Владислава на судні, і візуальний пошук його в воді у світлу частину доби (тривалістю приблизно 8 годин). Згідно з інформацією від членів екіпажу цього судна — виражених пошуків на самому судні не було», — написав батько зниклого.

Як пише Маслов, сьогодні судно продовжило свій шлях, і ані судновласник, ані капітан не вчинили жодних дій для організації рятувально-пошукової операції. Крім того, судновласник і судно не сповіщують про подію інші судна, які проходять цим же маршрутом.

«Сам капітан повідомив дружині Владислава про подію тільки на третій день після пропажі. Члени екіпажу, швидше за все, отримали команду ні з ким не виходити на звʼязок щодо з цього питання», — впевнений батько зниклого моряка.

Сімʼя Владислава своїми силами оголосила його офіційно в розшук, залучила Національну поліцію України, Інтерпол, Міністерство закордонних справ України, вийшла на посольства і консульства України в Сінгапурі, Шрі-Ланці, Індії, на керівника порту Коломбо, на Міжнародну глобальну федерацію працівників транспорту.