Вночі: на Донбасі почався «режим тиші», Онищенка зняли з виборів, а поблизу Африки загорівся український траулер

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

На Донбасі почався «режим тиші»

Командування Обʼєднаних сил оголосило про початок «режиму тиші» з 00:01 неділі.

«На виконання рішення, ухваленого у Мінську під час засідання Тристоронньої контактної групи, з 00 годин 01 хвилини за київським часом 21 липня 2019 року уздовж всієї лінії розмежування в районі проведення ООС у Донецькій та Луганській областях встановлюється «режим тиші», що передбачає обопільне припинення ведення вогню з будь-яких видів озброєння», — йдеться у повідомленні.

Зазначено, що українські військові залишають за собою право адекватно реагувати на обстріл у разі порушення перемирʼя бойовиками.

Депутата-втікача Онищенка зняли з виборів у Раду за рішенням Верховного суду

Верховний Суд задовольнив апеляційну скаргу ЦВК і зняв із парламентських виборів в окрузі № 93 нардепа-втікача Олександра Онищенка. Рішення було прийнято вночі, 21 липня.

«Рішенням Верховного Суду від 21 липня 2019 року апеляційну скаргу Комісії на рішення Шостого апеляційного адміністративного суду від 17 липня 2019 року, яким ЦВК зобовʼязали зареєструвати Онищенка О. Р. кандидатом у народні депутати в ОВО № 93, задоволено. Згадане рішення Шостого апеляційного адміністративного суду скасовано», — повідомили у ЦВК.

Суд дійшов висновку, що обставини, на які посилався Онищенко, а саме те, що він вчився за кордоном, вже існували на момент ухвалення судового рішення, про перегляд якого просив заявник, були йому відомі. Верховний Суд встановив, що надання неналежної правової оцінки обставин привело Шостий апеляційний адміністративний суд до помилкового висновку.

У день тиші до поліції надійшло понад 500 повідомлень про порушення

У день тиші, 20 липня, до поліції надійшло 577 заяв та повідомлень про порушення виборчого законодавства.

Більшість таких фактів повʼязана з незаконною агітацією — 396 фактів, та підкупом виборців — 16 фактів.

Найбільше повідомлень надійшло в Київській, Одеській, Дніпропетровській і Запорізькій областях. Відкрито 11 кримінальних справ.

Поблизу берегів Африки загорівся український траулер

Біля берегів Мавританії на українському океанічному траулері «Іван Голубець» сталася пожежа. Про це повідомляє «Думская».

Причини пожежі поки невідомі. Під час події зник моряк-моторист. Його пошуки тривають.

Востаннє АІС судна зафіксувала його розташування біля порту Нуадібу, що на північному заході Мавританії. Це було десять днів тому. Після цього «Іван Голубець» з невідомої причини відімкнув передавальний пристрій і зник з електронних карт.

В Італії прокинувся вулкан Етна

На Сицилії (Італія) знову активізувався вулкан Етна.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Від кратера вулкана на півтора кілометра вниз простяглися потоки лави. Вулкан почав викидати гарячий попіл.

Влада тимчасово закрила аеропорти Фонтанаросса і Комізо в Катанії на сході Сицилії.