NYT: Луценко хотів залучити Джуліані до захисту інтересів Мінʼюсту України. Адвокат Трампа зажадав $500 тис. гонорару

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Адвокат президента США Рудольф Джуліані заявив, що колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко звертався до нього по юридичну допомогу, повідомляє The New York Times.

Джуліані розповів, що в січні поточного року Луценко пропонував йому представляти інтереси Міністерства юстиції України та самого генпрокурора у двох справах. Згодом Джуліані склав дві попередні угоди на надання своїх послуг на загальну суму близько $500 тис. і передав їх Луценку.

Пізніше адвокат Трампа вирішив, що не може особисто представляти Луценка, тому що, на його думку, це може призвести до конфлікту інтересів, але продовжив розглядати контракт з Міністерством юстиції України. Він сказав, що в підсумку відмовився і від цього, і йому ніколи «не платили жодного пенні» за цими угодами.

Зазначається, що Джуліані тривалий час розглядав можливість роботи в Мінʼюсті України, яка, на його думку, могла б допомогти йому «отримати більше інформації про відмивання грошей». При цьому, він допускав роботу тільки над частиною справи, яка «включає допомогу в поверненні певних коштів». «Я не збирався брати на себе усю справу, інакше я б запросив за свої послуги $1 млн», — сказав він.