Джуліані: Юристи ПриватБанку зверталися до мене по допомогу в позові проти ексвласників

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Представники ПриватБанку зверталися до особистого адвоката президента США Дональда Трампа Рудольфа Джуліані з пропозицією взяти участь у судовому спорі з колишніми власниками банку — бізнесменами Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим. Про це пише Bloomberg.

У телефонній розмові Джуліані повідомив, що юристи цікавилися, чи може він допомогти в їхньому цивільному позові у США. Джуліані зустрівся з юристами в адвокатській конторі Quinn Emanuel в Нью-Йорку, але сторони так і не дійшли згоди.

Зазначається, що критичні висловлювання Джуліані про Коломойського також привернули увагу юристів Національного банку України, які запропонували ПриватБанку звʼязатися з адвокатом Трампа та дізнатися, чи є у нього якась інформація, що стосується Коломойського і неправомірних дій щодо банку.

«Починаючи з серпня Джуліані двічі зустрічався з юристами Quinn Emanuel. Він розглянув звіт про аудит ПриватБанку, проведений фірмою Kroll, і заявив, що в ньому викладено проблемні дії кількох українських олігархів, зокрема Коломойського», — повідомляє видання.

У той же час адвокати Quinn Emanuel дійшли висновку, що ініціатива Джуліані є безперспективною, оскільки у нього недостатньо доказів неправомірних дій Коломойського щодо ПриватБанку.

Минулого тижня троє американців, яких повʼязують з Коломойським, найняли Марка Касовіца та його фірму Kasowitz Benson Torres для захисту в цивільному позові, поданому юристами ПриватБанку в суд штату Делавер. Касовіц відомий тим, що допоміг Трампу організувати його юридичний захист у розслідуванні про можливе втручання Росії, яке вів спеціальний прокурор Роберт Мюллер.

  • На початку червня ПриватБанк подав позов в суд штату Делавер. У ньому він звинувачує Коломойського і Боголюбова у відмиванні $470 млрд. Згідно з текстом позову, протягом 2006—2016 років загальна сума кредитів, наданих ПриватБанком кіпрським компаніям, за допомогою яких власники банку нібито відмивали кошти, становила $470 млрд.
КОНФЛІКТ ІНТЕРЕСІВ

Бізнесмен Ігор Коломойський є інвестором видання theБабель

Автор:
Олег Панфілович

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl + Enter — ми виправимо