Адвокат: У Ющенка не було запобіжного заходу, а слідчі не знають ані місце, ані дату його зустрічі з Януковичем

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

ГПУ програла апеляцію на відмову заарештувати майно третього президента України Віктора Ющенка. Наразі справа перебуває на етапі ознайомлення. Про це адвокат Віктора Ющенка Віталій Наум повідомив у коментарі theБабелю.

«Досудове розслідування закінчилось у липні. Не було запобіжного заходу. Згідно з законодавством, після завершення досудового розслідування справу або закривають, або передають до суду. Зараз чекаємо, що вони робитимуть. Ймовірно, з тим лахміттям підуть до суду», — заявив Наум.

За його припущенням, справу не закриють, а передадуть до суду, «бо не вистачить сміливості її закрити».

«Вони випхають це в суд. Там свідки, яких неможливо допитати, або вони не зʼявляться. Немає перспективи. Жодного прямого доказу, жодного документу. Тут питання у політичній площині. Хтось може попіаритися, що направив до суду справу щодо третього президента, але тільки на тому, що направив до суду. Бо в суді справа розвалиться. Слідчі ГПУ не знають ані дати, ані місця, але детально знають, про що говорили Ющенко з Януковичем та подробиці «злочинної змови»», — пояснив Наум.

Справа «Межигірʼя»

«Межигірʼя» — колишня приватна резиденція президента-втікача Віктора Януковича. До 2007 року перебувала у державній власності. За версією ГПУ, у липні 2007 року тодішній президент Віктор Ющенко підписав указ про передачу резиденції в користування тодішньому премʼєру Януковичу. Сам Янукович розпорядженням уряду, начебто, передав резиденцію акціонерній компанії «Надра України», яка підпорядковувалася Міністерству екології.

Незабаром «Надра України», ймовірно, уклала бартерний обмін з компанією «Медінвесттрейд», після чого уряд затвердив обмін резиденції на дві будівлі на Парковій алеї в Києві. ГПУ заявляє, що після цього «Медінвесттрейд» продала придбану резиденцію компанії «Танталіт».