Аварія танкера під Одесою: через шторм рятувальники не можуть почати ліквідацію нафтової плями

Автор:
Олена Шведенко
Дата:

В Одесі 22 листопада внаслідок аварії танкера «Делфі»стався витік паливно-мастильних матеріалів поблизу пляжу «Дельфін». Про це повідомляє Адміністрація морських портів України.

На місці аварії зберігаються несприятливі погодні умови — швидкість вітру 12—14 м/с, хвилювання 3 бали. Рятувальники зможуть приступити до ліквідації наслідків аварії, щойно стихне шторм.

«Екологічні служби АМПУ встановлять навколо аварійного буксира бонові загородження, щоб уникнути розповсюдження плям паливно-мастильних матеріалів в морі», — уточнили у відомстві.

  • 22 листопада біля Одеси штормом віднесло в море танкер «Делфі» під прапором Молдови, екіпаж спочатку відмовлявся від евакуації, але згодом трьох членів екіпажу вдалося зняти з корабля, наразі вони в лікарні.
  • Судно стояло в акваторії порту «Південний», але через шторм його зірвало з якоря й почало відносити в море в бік Одеси. За попередніми даними, у суховантажа відмовив двигун. Танкер сів на мілину, з нього почало витікати пальне. А з борту впали металеві бочки.
  • На місці аварії танкера «Делфі» в морі біля Одеси вміст нафтопродуктів у воді перевищений у 90 разів. Про це у коментарі theБабелю повідомив в. о. голови Держекоінспекції Єгор Фірсов.