ТСН: Організатор «убивства» Бабченка планує подавати позов у ЄСПЛ

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Організатор «убивства» журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман збирається подавати позов до Європейського суду з прав людини. Про це він розповів в інтервʼю ТСН.

«До Європейського [суду] піду, і в мене є з чим іти», — розповів він.

Також Герман анонсував проведення пресконференції.

«Пресконференцію вони, напевно, змусять мене зробити. Я не готуюся. Я вважаю, що це «неминуче». Я думаю, що я не відкручусь від цього заходу. Тобто народу хочеться дізнатися, як його любить його влада. Ну нехай вони знають, що вони тепер живуть у 1937 році», — сказав він.

Окремо Герман прокоментував свій стан здоровʼя і розповів, чим планує займатися далі. Зазначимо, організатор «вбивства» журналіста вийшов із колонії в Житомирі за рішенням суду у звʼязку з погіршенням здоровʼя.

«Моя хвороба відома, і всі її симптоми теж. Потихеньку, як кажуть, ще років 12 проживу. Я колюся, тому нормально. Звичайно, я піду перевірюсь. Тому що в мене проблеми з серцем і проблеми з цукром. Це все треба відновлювати. [...] А далі я подивлюся, що я буду робити, далі життя підкаже. Може, я візьмуся до чогось іншого, може, я переїду жити до іншої країни й там займатимусь чимось. Куди мені працювати, мені колотися треба весь час», — резюмував він.

«Убивство» Бабченка

29 травня спочатку ЗМІ, потім СБУ та МВС повідомили, що російського журналіста Аркадія Бабченка, який з 2017 року працював на телеканалі ATR у Києві, нібито застрелили біля його столичної квартири. Наступного дня голова СБУ Василь Грицак заявив, що інформація про «вбивство» була частиною спецоперації, щоб попередити справжній замах на журналіста. Бабченко дав брифінг і розказав, як готувалося інсценування.

Того ж дня СБУ затримала організатора замаху на Бабченка — Бориса Германа, який запропонував своєму знайомому учаснику АТО $30 тис. за вбивство і вже передав йому частину суми.