Борис Герман за місяць сяде на 4,5 роки за замах на Аркадія Бабченка

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Борис Герман за місяць сяде на 4,5 роки за замах на Аркадія Бабченка

interfax.com.ua

Київський Голосіївський районний суд засудив Бориса Германа до 4,5 років вʼязниці за замах на російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка.

Голова Служби безпеки України Василь Грицак розповів Інтерфаксу, що вирок набуде чинності за місяць.

Генпрокурор України Юрій Луценко підтвердив цю інформацію і сказав, що суд прийме остаточне рішення щодо Бориса Германа в жовтні.

Увечері 29 травня колеги Бабченка і правоохоронні органи повідомили, що журналіста вбили. Але вже на наступний день — 30 травня — голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що вбивство інсценували, щоб запобігти замаху, а сам Бабченко вийшов на брифінг.

За даними СБУ, для замаху на Бабченка спецслужби РФ завербували громадянина України і заплатили йому 40 тисяч доларів. У Києві затримали організатора замаху, ним виявився 50-річний юрист, директор українсько-німецького спільного підприємства «Шмайсер» Борис Герман.

Крім замаху на Бабченка, Герман фігурує ще в одній кримінальній справі — про незаконне виключення з числа учасників підприємства «Шмайсер» власника 40% акцій. Його звинувачують у підробці документів.