Справа Бабченка: суд відпустив організатора замаху Германа

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Справа Бабченка: суд відпустив організатора замаху Германа

Борис Герман під час засідання Шевченківського районного суду з розгляду клопотання про обрання для нього запобіжного заходу, у Києві, 31 травня 2018 р.

Гонтар Володимир / УНІАН

Київський апеляційний суд задовольнив скаргу організатора замаху на журналіста Аркадія Бабченка і звільнив Бориса Германа від відбування покарання у вʼязниці у звʼязку зі станом здоровʼя.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на пресслужбу прокуратури Київської області.

Прокуратура виступала проти звільнення. Вона поки не отримала повного рішення суду і його мотивація поки не відома. Прокуратура ухвалить рішення про оскарження після отримання повного рішення суду.

  • 29 травня спочатку ЗМІ, потім СБУ та МВС повідомили, що російського журналіста Аркадія Бабченка, який з 2017 року працював на телеканалі ATR в Києві, нібито застрелили біля його столичної квартири.
  • Наступного дня голова СБУ Василь Грицак заявив, що інформація про «вбивство» була частиною спецоперації, щоб попередити справжній замах на журналіста. Бабченко дав брифінг і розказав, як готувалося інсценування.
  • Того ж дня СБУ затримала організатора замаху на Бабченка — Бориса Германа, який запропонував своєму знайомому учаснику АТО $30 тис. за вбивство і вже передав йому частину суми.
  • 1 вересня Київський Голосіївський районний суд засудив Бориса Германа до 4,5 року вʼязниці.