Власник танкера «Делфі» погрожував позбавити екіпаж зарплати, якщо він погодиться на евакуацію

Автори:
Ольга Березюк, Євген Спірін
Дата:

Власник танкера «Делфі», який штормом віднесло в море поблизу Одеси, погрожував екіпажу невиплатою зарплати, якщо вони погодяться на евакуацію.

Про це в коментарі theБабелю повідомив голова пресслужби Одеської облдержадміністрації Денис Соколов.

«Капітан весь час був у рубці, її почало підтоплювати, вони 3 дні провели без їжі, бо відмовлялись евакуйовуватись», — наголосив Соколов.

Як повідомив прессекретар, за попередньою інформацією, саме власник судна наказав екіпажу відмовлятись від евакуації, бо «треба зберегти судно». В інакшому разі власник судна погрожував екіпажу, що він їм не заплатить.

Точного власника судна наразі встановити не вдалось, відомо, що воно ходить під прапором Молдови, але належить невідомому британському бізнесу.

Як пише «Радіо Свобода», двоє з трьох членів екіпажу танкера «Делфі» залишаються в одеських лікарнях, один відмовився від госпіталізації. У лікарні, зокрема, залишився капітан судна Анатолій Слинько — 59-річному чоловіку поставили діагноз «загальне переохолодження», стан — середньо-тяжкий. Після евакуації рятувальники говорили, що командир був у найгіршому стані з усіх, йому було важко рухатись самостійно. Також у лікарні з гострим трахеобронхітом залишився старший механік Костянтин Михайленко.

Соколов заспокоїв, що вилив палива з танкера не становить значної загрози екології.

«Пляма невелика, і коли сяде шторм, її можна буде локалізувати та зібрати. Великого розливу не було. Сам танкер був пустий, без вантажу», — наголосив він.