Арахамія: Нардеп Іванісов за своєю ініціативою виходить з фракції і партії «Слуга народу»

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Арахамія: Нардеп Іванісов за своєю ініціативою виходить з фракції і партії «Слуга народу»

Кузьмін Олександр / УНІАН

Нардеп Роман Іванісов, якого підозрюють у непогашеній судимості за зґвалтування, за власним бажанням виходить із фракції та партії «Слуга народу». Про це заявив глава парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

За його словами, Іванісов стверджує, що в нього не було судимості за зґвалтування неповнолітньої в 1996 році, як стверджувалося в інформації в ЗМІ.

Арахамія напередодні поспілкувався з Іванісовим телефоном, бо той зараз перебуває на окрузі. Нардеп повідомив, що виходить із фракції та партії, поки будуть підтверджувати інформацію у цій справі.

За словами Арахамії, представник Іванісова прибуде в Маріупольську колонію, де,за повідомленнями в ЗМІ, він відбував покарання. Там представник має записати на відео всі матеріали, які можуть стосуватися цієї справи.

«Це справа 1996 року. А з 2002 року всі реєстри пенітенціарної служби електронні, тому за 1996 рік інформація є лише в паперовому вигляді», — сказав Арахамія, пояснивши, чому представник Іванісова їде по спростування в Маріупольську колонію.

Також партія «Слуга народу» паралельно направляє запити до ГПУ, СБУ та МВС із проханням перевірити та надати всю інформацію з цього приводу.

Арахамія заявив, що якщо інформація про зґвалтування підтвердиться, то Іванісова виключать з фракції та партії. При цьому він розповів, що профіль нардепа перевіряли перед виборами, але, за поясненнями юристів, якщо судимість погашена, то у довідці її не вказують.

Також Арахамія стверджує, що зараз на Іванісова чинять інформаційну атаку, бо той займається антикорупційними справами про бурштин в Рівненській області. Іванісов називає історію про зґвалтування «замовленням».

Про що йдеться?

За даними ЗМІ, Іванісова затримали 14 вересня 1995 року в Запорізькій області за ст. 117 ч. 3 (зґвалтування неповнолітньої) та ст. 118 ч. 2 (зґвалтування неповнолітньої неприродним чином) тодішнього Кримінального кодексу. Пізніше Куйбишевський суд Запорізької області його відпустив. Проте вже 25 жовтня того ж року Іванісова повторно затримали за тими самими статтями.

У березні 1996 Іванісова засудили до 3 років 6 місяців позбавлення волі, проте за рішенням Запорізького обласного суду від 17 квітня 1996 вирок змінили на 2 роки і 6 місяців виправної колонії загального режиму, а відбував покарання засуджений у Маріупольській колонії.

Сам Іванісов назвав цю інформацію замовленням, яке прийшло «з сервера в Сан-Франциско». Також він додав фотокопію довідки від МВС про відсутність судимостей.