Рябошапка заявив про погашення судимості нардепа від «Слуги народу» за зґвалтування. Генпрокуратура це спростовує

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Генеральна прокуратура спростувала заяву генерального прокурора Руслана Рябошапки про те, що судимість нардепа від «Слуги народу» Романа Іванісова за зґвалтування неповнолітньої є погашеною. Про це повідомляє пресслужба ГПУ.

«Інформація щодо підтвердження погашеної судимості одного з народних депутатів України, озвучена сьогодні на брифінгу в Генеральній прокуратурі, не є підтвердженою. Перевірка наразі триває, про її результати буде офіційно повідомлено додатково», — йдеться у повідомленні.

У середу, 20 листопада, на брифінгу Рябошапка заявив, що судимість Іванісова є погашеною. «Була проведена перевірка. Не нами. Ті факти, про які ми говорили, підтвердились. Іванісов сидів у в’язниці за зґвалтування», — сказав Рябошапка. Генпрокурор зазначив, що оскільки судимість погашена, Іванісов наразі вважається несудимим.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія наполягає на необхідності призупинити членство Іванісова у фракції та партії на час проведення перевірки.

Про що йдеться?

За даними ЗМІ, Іванісова затримали 14 вересня 1995 року в Запорізькій області за ст. 117 ч. 3 (зґвалтування неповнолітньої) та і ст. 118 ч. 2 (зґвалтування неповнолітньої неприродним чином) тодішнього Кримінального кодексу. Пізніше Куйбишевський суд Запорізької області його відпустив. Проте вже 25 жовтня того ж року Іванісова повторно затримали за тими ж статтями.

У березні 1996 Іванісова засудили до 3 років 6 місяців позбавлення волі, проте за рішенням Запорізького обласного суду від 17 квітня 1996 вирок змінили на 2 роки і 6 місяців виправної колонії загального режиму, а відбував покарання засуджений у Маріупольській колонії.

Сам Іванісов назвав цю інформацію замовленням, яке прийшло «з серверу у Сан-Франциско». Також він додав фотокопію довідки від МВС про відсутність судимостей.