КМДА: Будівля кінотеатру «Київ» непридатна для використання та потребує ремонту

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Будівля кінотеатру «Київ», за результатами експертизи, перебуває у непридатному для використання стані. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Експертизу будівлі проводив Науково-дослідний інститут інноваційного будівництва Української академії наук на замовлення нинішнього орендаря – ТОВ «Сінема-Центр».

Директор КП «Київкінофільм» Денис Хомич заявив, що приміщення кінотеатру «нищівно експлуатувалось роками, сюди не вкладалося жодної копійки, а відвідувачі щодня опинялись у небезпеці». Попередній орендар, за його словами, не допускав у будівлю представників міських служб для огляду приміщень.

«Дах у жахливому стані, пліснява на стелі, пожежні виходи замуровані, а у підвалі руйнуються несучі конструкції», — повідомив Хомич.

У КМДА планують найближчим часом провести виїзне засіданняКкомісії з питань власності у приміщенні самого кінотеатру й обговорити подальші дії з порятунку будівлі.

За результатами обстеження Науково-дослідного інституту, у будівлі відсутні системи димовидалення, мовного оповіщення про пожежу, автоматизації систем протипожежного захисту, блискавкозахист.

У неробочому стані перебувають системи внутрішнього протипожежного водопостачання, система автоматичної пожежної сигналізації. Металеві конструкції не забезпечують клас вогнестійкості R60, евакуаційні виходи не відповідають нормам евакуації людей при пожежі, в об’ємі сходової клітини на вихід зовні влаштовано приміщення.