Нардеп Іванісов призупинив членство у «Слузі народу» на час перевірки інформації про судимість

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Нардеп від «Слуги народу» Роман Іванісов оголосив про призупинення членства у фракції на час перевірки інформації про судимість за зґвалтування неповнолітньої. Про це Іванісов написав у Facebook.

«Я вдячний своїм колегам за просту людську підтримку в ці останні три дні. Тому, аби не ставити під удар репутацію всього колективу, я прийняв рішення призупинити своє членство у фракції на час перевірки оприлюдненої у ЗМІ інформації», — написав Іванісов.

Він додав, що з такою пропозицію він звернувся до голови фракції Давида Арахамії, і той підтримав його. При цьому Іванісов заявив, що генерального прокурора Руслана Рябошапку навмисно ввели в оману. «Але вже скоро я буду готовий оприлюднити достовірні докази того, що це спланована інформаційна атака проти мене через мою антикорупційну діяльність», — додав нардеп.

Про що йдеться?

За даними ЗМІ, Іванісова затримали 14 вересня 1995 року в Запорізькій області за ст. 117 ч. 3 (зґвалтування неповнолітньої) та ст. 118 ч. 2 (зґвалтування неповнолітньої неприродним чином) тодішнього Кримінального кодексу. Пізніше Куйбишевський суд Запорізької області його відпустив. Проте вже 25 жовтня того ж року Іванісова повторно затримали за тими ж статтями.

У березні 1996 Іванісова засудили до 3 років 6 місяців позбавлення волі, проте за рішенням Запорізького обласного суду від 17 квітня 1996 вирок змінили на 2 роки і 6 місяців виправної колонії загального режиму, а відбував покарання засуджений у Маріупольській колонії.

Сам Іванісов назвав цю інформацію замовленням, яке прийшло «з сервера в Сан-Франциско». Також він додав фотокопію довідки від МВС про відсутність судимостей.