СБУ затримала агітатора, який закликав до терактів у День гідності

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Дніпропетровській області бійці Служби безпеки затримали інтернет-агітатора, який за завданням спецслужб Росії закликав у соціальних мережах влаштовувати теракти в День гідності та свободи, який відзначають в Україні 21 листопада.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, житель Камʼянського працював з інформаційною групою «Сапфір», яку створило Головне управління Генштабу Росії. У соцмережах під виглядом проукраїнського активіста він закликав до терактів в Києві, Харкові, Дніпропетровську й Одесі.

«Дії провокатора мали створити інформаційний фон для дестабілізації суспільно-політичної ситуації у країні напередодні та під час святкування. У разі здійснення будь-яких реальних провокацій або заворушень російські ЗМІ були готові поширити інформацію про те, що їх організували саме учасники патріотичних організацій та рухів», — зазначено в повідомленні.

При обшуку в чоловіка вилучили компʼютерну техніку. Йому вже повідомили про підозру за ст. 258-2 КК (публічні заклики до вчинення терористичного акту), яка передбачає до 5 років вʼязниці.