Суд у Криму продовжив арешт вісьмом фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя на три місяці продовжив арешт вісьмом фігурантам другої сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір», повідомляють «Крим.Реалії».

Таким чином, Рустем Шейхалієв, Тофік Абдулгазієв, Раїм Айвазов, Білял Аділов, Джеміль Гафаров, Фарход Базаров, Рустем Сейтхалілов і Шабан Умеров залишаться під арештом в СІЗО до 15 лютого 2020 року.

Суд послався на «тяжкість» висунутих звинувачень і відхилив клопотання сторони захисту всіх фігурантів про зміну запобіжного заходу. «Суддя всі клопотання відхилив, жодне не прийняв, тому сьогодні ми не отримали змагальний процес, а отримали однобокий процес у бік звинувачення, який заздалегідь передбачав обвинувальний ухил. Раїм Айвазов заявив відвід судді та прокурору, однак суд відхилив його, і відразу було зачитано постанову», — заявив адвокат Рустем Кяміл.

Адвокат Марія Ейсмонт подала скаргу до суду через недопуск до зали суду всіх бажаючих. «Ми з колегою написали скаргу на імʼя голови суду щодо того, що не всіх родичів та інших, хто прийшов, пустили на відкрите судове засідання. Місця в залі були, проте не всі змогли потрапити на засідання», — зазначила Марія Ейсмонт.