Назарбаєв запропонував організувати особисту зустріч Зеленського та Путіна в Казахстані

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Колишній президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв запропонував організувати зустріч президентів Володимира Зеленського та Володимира Путіна в Казахстані, повідомляє казахське видання Tengrinews.

«Я зустрівся з паном Зеленським, послухав його. Буквально вчора говорив з Володимиром Путіним на тему, як далі вирішувати цю проблему. Вони апелюють на захід України, пропонують Америці, Європейському Союзу, «нормандській» четвірці зібратися тощо. Я вважаю, що потрібна окрема особиста зустріч президентів Росії та України, тому що вирішується тільки між двома державами, а не між усіма», — сказав Назарбаєв на форумі Astana Club у Нур-Султані.

За його словами, Зеленський вже погодився на особисту зустріч. «Я вже отримав згоду Зеленського на тет-а-тет, про це повідомив президенту Росії. Тепер подивимося. Якщо нейтральний майданчик потрібен, я запропонував Казахстан», — заявив Назарбаєв.

Він вважає, що не «ці території [непідконтрольного Україні Донбасу] Росії потрібні, а зовсім інші речі». «З інших причин там опинилися російські силові структури», — зазначив Назарбаєв.