Нардеп Ткаченко, який претендує на посаду глави КМДА, працює з колишніми політтехнологами Кличка

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Нардеп Ткаченко, який претендує на посаду глави КМДА, працює з колишніми політтехнологами Кличка

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Голова комітету Ради з гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко («Слуга народу») в передвиборній гонці за посаду глави Київської міської держадміністрації співпрацює з технологами «Центру політичних рішень», які раніше працювали з Віталієм Кличком.

За інформацією theБабеля, після 2014 року ця компанія співпрацювала з Віталієм Кличком та «Опозиційною платформою — За життя». Ткаченко добре знайомий з одним із партнерів центру Дмитром Царенком, колишнім генпродюсером «Нового каналу». Але поки, за інформацією theБабеля, системно з Ткаченком технологи не працюють — чекають призначення в КМДА та рішення балотуватися в мери Києва.

Єдиний видимий результат співпраці — соціологічне дослідження, замовлене технологами у компанії Seetarget, одним із бенефіціарів якої записаний Царенко. Компанія працює на ринку три роки, і видання Texty.org включило її у список «псевдосоціологів» — контор, які публікують сумнівні опитування під вибори. За результатами опитування Seetarget, Кличка на виборах мера готові підтримати 20,7 відсотка (з тих, хто визначився з кандидатом і буде голосувати), Ткаченка — 18,6 відсотка.

Ткаченко у коментарі theБабелю співпрацю з «Центром політичних рішень» не підтвердив і не спростував. А питання про те, чому його все ще не призначили головою КМДА, порадив адресувати Кабміну.

Детальніше про тактику Ткаченка та стратегію Кличка в боротьбі за керівництво столицею читайте в матеріалі theБабеля «Поки Зеленський вирішує, кому віддати Київ, його «слуги» воюють один з одним, а Кличко набирає очки».