СБУ: Харківʼянин організував виплату пенсій бойовикам і померлим жителям ОРДЛО

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Служба безпеки України в Харківській області розкрила систему фінансування бойовиків через схеми з соціальними виплатами жителям «ЛДНР». Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Правоохоронці зʼясували, що виходець з Луганської області, який проживав у Харкові, організував незаконне нарахування соцвиплат жителям «ЛДНР». Зокрема, серед одержувачів пенсій були бойовики та померлі жителі окупованих територій.

«За грошову винагороду ділок пропонував жителям тимчасово окупованих територій сприяння у протиправному нарахуванні пенсій та інших видів державної соціальної допомоги. За сприяння працівників управління пенсійного фонду, праці та соціального захисту населення, а також працівників банківських установ ділок оформляв документи на громадян, які постійно проживають в ОРДЛО. Серед них були виявлені бойовики терористичних організацій «ЛДНР», а також померлі», — повідомив представник СБУ.

У результаті обшуків оперативники вилучили 800 незаконних банківських карток і документи, що підтверджують корупційні схеми. Затриманому чоловікові повідомили про підозру, зараз встановлюються інші фігуранти схеми.