СБУ затримала в Луганській області колишнього бойовика, який утік з «ЛНР» через малу зарплату

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
СБУ затримала в Луганській області колишнього бойовика, який утік з «ЛНР» через малу зарплату

NurPhoto / NurPhoto via Getty Images

СБУ затримала в Луганській області чоловіка, який з 2015 року воював на боці бойовиків за гроші, проте згодом повернувся в Україну, повідомляє пресслужба відомства.

Так, улітку 2015 року після тренування на полігоні житель Луганська був зарахований до так званого «гаубично-артилерійського дивізіону», він розраховував на щедру винагороду. Коли чоловік зʼясував, що бути бойовиком неприбутково, перебрався до родичів на контрольовану частину Луганської області.

Facebook / СБУ

«Ще одного бойовика, який втік з «ЛНР» через безгрошівʼя, затримала контррозвідка СБУ. Бойовик заробляв на життя, обстрілюючи житлові масиви Щастя і позиції українських військових. За «бойові заслуги» перед українським народом його чекає покарання — до 15 років позбавлення волі», — йдеться в повідомленні СБУ.

Facebook / СБУ

Після перетину кордону з «ЛНР» підозрюваний переховувався у родичів від правоохоронців, однак контррозвідка зʼясувала його місце розташування і затримала, відповідно, повідомивши про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України.