«Дзеркало тижня»: Довіра до Зеленського в ОРДЛО — майже 20%

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Дуже хорошої або хорошої думки про Володимира Зеленського 19% (1,9% і 17,2% відповідно) жителів ОРДЛО. Про це йдеться в результатах опитування видання «Дзеркало тижня. Україна», проведеного за допомогою компанії «Нью Імідж Маркетинг Груп».

Опитування face-to-face проводилося на окупованих територіях Донбасу з 7 по 31 жовтня. У ньому взяли участь 1606 респондентів: 800 — на непідконтрольній частині Луганської і 806 — на непідконтрольній частині Донецької областей. Похибка результатів не перевищує 3,2%.

Швидше поганої або дуже поганої думки про українського президента — 78,9% (49,6% та 29,3% відповідно).

«Дзеркало тижня»

Відповіді на питання про ставлення до українських політиків показали, що найбільшою підтримкою серед мешканців ОРДЛО користуються Юрій Бойко та Віктор Медведчук.

Втім, дуже хорошої думки про Медведчука — всього 4,9% опитаних, а радше хорошої — 28,3%. У Юрія Бойка аналогічні показники — 4,3% та 34,6%.

Порівняно велика підтримка на території ОРДЛО збереглася у Ріната Ахметова — близько 33%.

Святослав Вакарчук має підтримку понад 11% опитаних, 2,1% з яких ставляться до нього дуже добре і 9,4% — радше добре.

  • 36,4% жителів ОРДЛО заявили, що фінансове становище їхніх сімей дозволяє купувати тільки їжу. Відповідаючи на питання щодо економічної ситуації в самопроголошених республіках, 41,3% жителів ОРДЛО сказали, що вважають себе бідними.
  • 96,2% жителів т. зв. «ДНР» і «ЛНР» вважають, що «українська влада після Майдану» несе відповідальність за конфлікт на Донбасі. 57,8% опитаних жителів ОРДЛО назвали себе громадянами України.