«Дзеркало тижня»: 96% жителів ОРДЛО звинувачують українську владу в конфлікті на Донбасі

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:

96,2% жителів т. зв. «ДНР» і «ЛНР» вважають, що «українська влада після Майдану» несе відповідальність за конфлікт на Донбасі. Про це йдеться в результатах опитування видання «Дзеркало тижня. Україна», проведеного за допомогою компанії «Нью Імідж Маркетинг Груп».

Опитування face-to-face проводилося на окупованих територіях Донбасу з 7 по 31 жовтня. У ньому взяли участь 1606 респондентів: 800 — у непідконтрольній частині Луганської і 806 — в непідконтрольній частині Донецької областей. Похибка результатів не перевищує 3,2%.

На питання «Хто, на вашу думку, несе відповідальність за конфлікт на Донбасі» 85,3% респондентів відповіли — місцеві активісти Майдану, 76,7% звинувачують Євросоюз, 89,2% — США. 79,9% покладають відповідальність на «домайданну владу на чолі з Януковичем».

Зеркало Недели

При цьому лише 28,4% жителів окупованих територій Донбасу вважають, що в конфлікті винна Росія. У той же час місцевих активістів Антимайдану звинувачують 45,6%, а владу ОРДЛО — лише 29,2%.

57,8% жителів ОРДЛО назвали себе громадянами України. 34,8% вважають себе громадянами «ДНР» і «ЛНР», а громадянами Росії — 6,8%.