Антикорупційний суд заарештував нардепа Дубневича з заставою у 90 млн грн

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду заарештувала нардепа Ярослава Дубневича з можливістю застави у 90 млн грн, повідомляється на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

«Апеляційна палата ВАКС скасувала ухвалу суду першої інстанції та постановила нову, якою до нардепа застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці з альтернативою 90 млн грн застави», — йдеться у повідомленні.

Палата частково задовольнила клопотання прокурора САП, який наполягав на арешті Дубневича з альтернативою внесення 93 млн грн застави. «Народного депутата було взято під варту в приміщенні суду», — підкреслили у САП.

У чому звинувачують Дубневича?

За версією слідства, Дубневич лобіював виділення коштів з бюджету компанії «Укрзалізниця» на закупівлю товарів у підконтрольних йому підприємств. Фінансові втрати від реалізації схеми проведення процедур відкритих торгів із закупівлі стрілочних переводів, запасних частин до них і комплектів роздільного скріплення, згідно з матеріалами експертизи, становили понад 93 млн грн.