Рябошапка особисто повідомив нардепу Дубневичу про підозру

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка особисто повідомив нардепу Ярославу Дубневичу про підозру. Про це повідомляє пресслужба ГПУ.

«Генеральний прокурор Руслан Рябошапка повідомив про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), народному депутату України дев’ятого скликання», — йдеться у повідомленні.

За версією слідства, Дубневич лобіював виділення грошових коштів з бюджету «Укрзалізниці» на закупівлю товарів у підконтрольних йому підприємств. Фінансові втрати від реалізації схеми проведення процедур відкритих торгів стрілочних переводів, запасних частин до них і комплектів роздільного скріплення, згідно з матеріалами експертизи, становили понад 93 млн грн.

Як повідомляє УНІАН, в кулуарах Ради Дубневич заявив, що вже зібрав сумку в ізолятор тимчасового утримання. Парламентарій сказав, що взяв, зокрема, дві книги, рушник, мило, зубну щітку і спортивний костюм. Крім того, нардеп повідомив, що на завтра, 1 листопада, призначено засідання у Вищому антикорупційному суді, де йому оберуть запобіжний захід.