«Громадське» програло апеляцію «С14», які вимагали вибачень за термін «неонацизм»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Київський апеляційний господарський суд залишив чинним рішення суду першої інстанції в суперечці між праворадикальною організацією «С14» і «Громадським». Як повідомляє видання «Ґрати», суд не задовольнив скаргу «Громадського».

Згідно з рішенням Господарського суду Києва від 6 серпня, «Громадське» має спростувати своє твердження в одному з матеріалів, у якому «С14» назвали «неонацистською» організацією, і сплатити активістам 3,5 тис. грн. Суд вирішив, що така характеристика шкодить репутації організації.

У «Громадському» заявили, що тепер підуть до Верховного Суду. «Ми обурені цим рішенням, безумовно, ми і його будемо оскаржувати. Наш наступний етап — Верховний суд. Це рішення несе в собі величезну загрозу свободі слова в Україні, воно фактично забороняє журналістам давати політичні характеристики, що є неприпустимим для європейської країни», — сказала шеф-редактор Ангеліна Карякіна.

  • «С14» подали позов проти «Громадського» у липні 2018 року, заявивши, що журналісти завдали шкоди їхній діловій репутації. «Громадьске» у відповідь заявило, що не було вчинено ніяких порушень.
  • В ОБСЄ після рішення суду закликали переглянути його. «Це рішення — критична загроза незалежній журналістиці», — заявили там.