Рябошапка: Управління спецрозслідувань ГПУ розслідувало провадження проти Богдана

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури розслідувало провадження проти нинішнього голови Офісу президента Андрія Богдана. Про це в інтервʼю Lb.ua розповів генпрокурор Руслан Рябошапка.

Рябошапка підтвердив, що Богдана допитували в одному з проваджень у 2015 році. Він додав, що це провадження розслідувало управління спецрозслідувань на чолі з Сергієм Горбатюком.

«Дивно просто, що він [Горбатюк] витягнув цю історію саме після того, як його звільнили. І взагалі заявляє про якусь велику кількість підозр, які ось-ось мали бути оголошені, а тут таке сталося, атестація. Можливо, треба було йти на атестацію й таки повідомляти про підозри? Що ж завадило?» — відреагував Рябошапка. Також він додав, що про долю цього провадження знають лише слідчі та прокурори.

При цьому Рябошапка заявив, що Богдан був одним із тих, «кого дуже не любив Петро Олексійович». «Навіть певний час переслідував. Я думаю, що тоді він міг би використати всі можливості, щоб тиснути на Богдана, у тому числі через це провадження», — додав генпрокурор.