Нардеп Дубінський повідомив САП про пропозицію від двох колег зі «Слуги народу» щодо приватних майданчиків ProZorro

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Нардеп від фракції «Слуга народу», заступник голови комітету з фінансової політики Олександр Дубінський передав Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі інформацію про звернення до нього двох колег із фракції з пропозицією «залишити високими комісійні для приватних майданчиків ProZorro», повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Я надав факти, і вони підтверджуються стенограмами засідання комітету, що до мене зверталися два депутати від партії «Слуга народу», Заблоцький і Мовчан, з вимогою залишити високими комісійні для приватних майданчиків ProZorro. Я вважаю, що це може містити корупційний складник», — сказав він журналістам у вівторок перед будівлею САП.

Дубінський зазначив, що заяву в нього прийняв особисто керівник САП Назар Холодницький. Нардеп у вівторок дасть свідчення в НАБУ та САП. Крім того, нардеп попросив САП перевірити листування депутата від «Слуги народу» Миколи Тищенка з пранкером, який видавав себе за генерального прокурора Руслана Рябошапку.

«Якщо пан Тищенко справді вів таку переписку і спілкувався з уявним генеральним прокурором Рябошапкою, і в нього є факти якоїсь незаконної діяльності в партії «Слуга народу», то він повинен був відповісти на питання у звʼязку з цим листуванням», — зазначив він.

Дубінський сподівається, що за цією інформацією вже у вівторок буде розпочато кримінальне провадження.

Скандал у фінансовому комітеті Ради

18 жовтня депутати на засіданні Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики «провалили» законопроєкт № 2047 «Про ліквідацію корупційних схем під час оцінки обʼєктів нерухомості». Документ зареєстрований у парламенті 4 вересня 31 депутатом від фракцій «Голосу» і «Слуги народу».

Він пропонує скасувати роботу так званих електронних майданчиків (спеціальне програмне забезпечення), через які оцінювачі та нотаріуси зобовʼязані подавати звіти про оцінку нерухомості до Єдиної бази. Це платна послуга — ціна за реєстрацію звіту і перевірку реєстрації нерухомості коливається від 680 до 1 800 грн за одну операцію. Документ передбачає відʼєднання всіх авторизованих електронних майданчиків від Єдиної бази даних звітів про оцінку. Наявні електронні майданчики ЗМІ повʼязують із народним депутатом Антоном Яценком.

Екснардеп Сергій Лещенко повідомив, що, за його інформацією, 11 депутатів від СН, так звані люди Коломойського, у комітеті отримали по $30 тис. від «зацікавлених осіб», щоб не голосувати за законопроєкт, який усуне приватні електронні майданчики з процедури оцінки нерухомості.