В Іраку пройшли наймасштабніші протести від початку демонстрацій. Постраждало щонайменше 350 людей

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Десятки тисяч людей взяли участь у протестах з вимогою оновлення політичної верхівки Іраку та проти втручання Ірану в життя країни. Унаслідок зіткнень із силовиками постраждало близько 350 людей, коли силовики почали використовувати сльозогінний газ та гумові кулі, повідомляє інформаційне агентство Associated Press.

Загалом за останні два місяці в ході двох великих хвиль протестів загинуло щонайменше 255 людей, у тому числі п’ятеро померли 1 листопада від поранень, зазнаних раніше, згідно з даними служб безпеки та медиків, які говорили за умови анонімності.

Протестувальники вимагають зміни влади, що утвердилася у країні після американської військової операції у 2003 році. На думку демонстрантів, чинний уряд надто корумпований, до того ж в країні вже багато років панує безробіття, а державні послуги надаються неналежної якості.

Багато демонстрантів звинувачують Іран, який, на їхню думку, має безпосередній вплив на іракську владу. Під час пʼятничної акції демонстранти топтали іранський прапор із намальованою на ньому свастикою.