Вночі: Деревʼянченко програв у бою з Головкіним, КНДР заявила про провал переговорів із США, а офіс телеканалу Al Arabia атакували бойовики

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Боксер Деревʼянченко програв бій проти Головкіна рішенням суддів

Український боксер Сергій Деревʼянченко в рівній боротьбі з казахстанцем Геннадієм Головкіним програв рішенням суддів.

Наш спортсмен опинився в нокдауні вже в першому раунді, в якому пропустив відразу цілу серію ударів. Однак після цього Деревʼянченко вирівняв становище, але отримав розсічення над правим оком.

Попри це українець протистояв супернику на рівних, відповідаючи на всі серії і випади представника Казахстану.

У підсумку судді одноголосним рішенням віддали перемогу Головкіну — 114-113, 115-112 і 115-112.

В КНДР оголосили про провал переговорів із США, але в Держдепі це заперечують

Головний перемовник КНДР Кім Мен Гіль заявив про провал переговорів з денуклеаризації зі Сполученими Штатами. Про це повідомляє Reuters.

Північнокорейський дипломат звинувачує у цьому США.

«Переговори не виправдали наших очікувань і зрештою були перервані. США пробудили очікування, заявивши про такі пропозиції, як гнучкий підхід, нові методи та креативні рішення, але вони дуже розчарували і загасили наш ентузіазм щодо проведення переговорів, так як нічого не запропонували», — зазначив він.

У той же час в Державному департаменті заперечують факт провалу переговорів. За словами офіційного представника Держдепу Моргани Ортагус, коментарі дипломата КНДР «не відображають змісту або духу переговорів, що тривали протягом більш ніж 8 годин».

«США і КНДР не подолають спадщину 70 років війни і ворожості на Корейському півострові за одну суботу. Це важкі питання, вони вимагають сильної прихильності від обох країн. У США ця прихильність є», — йдеться в заяві.

Трамп переконував Мей, що Росія не причетна до інциденту в Солсбері

Президент США Дональд Трамп у ході телефонної розмови з премʼєр-міністром Великої Британії Терезою Мей висловлював сумніви в тому, що влада Росії причетна до отруєння ексспівробітника ГРУ Сергія Скрипаля. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Він заперечував висновок її розвідслужб про те, що влада Росії організувала спробу отруєння російського шпигуна на британській території. Добрі 10 хвилин пішли на те, щоб Мей говорила про високу ймовірність [причетність влади РФ], а також на відповіді Трампа, який заявляв, що він в цьому не впевнений», — йдеться в повідомленні.

Незважаючи на інцидент, Сполучені Штати ввели проти Росії кілька низок санкцій через «справу Скрипалів».

Міненерго США закликало Зеленського змінити склад правління «Нафтогазу»

Міністр енергетики США Рік Перрі закликав президента Володимира Зеленського розширити склад правління НАК «Нафтогаз України». Про це повідомляє Politico.

Як стверджують джерела, обізнані з ситуацією навколо «Нафтогазу», серед кандидатів для оновленого складу правління були два керівники енергетичних обʼєктів, розташованих у рідному штаті Перрі Техасі.

Пізніше це підтвердив представник американського міністерства енергетики Шейлін Хайнс. Ситуацію з тим, що Перрі міг називати якісь імена, чиновниця коментувати відмовилася.

Офіс телеканалу Al Arabia в Багдаді атакували бойовики

Невідомі бойовики здійснили напад на офіс телеканалу Al Arabia в столиці Іраку Багдаді. Кілька десятків людей прибули в офіс, побили співробітників і зламали обладнання. Про це йдеться на сайті телеканалу.

В результаті нападу кілька людей отримали травми, а поліція відмовилася допомагати команді телеканалу під час нападу.