«Слідство.Інфо»: До Наглядової ради Інституту раку входять ексрегіонали та два небіжчики

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Наглядова рада Національного інституту раку не змінювалася з 2011 року — після того як її затвердив премʼєр-міністр часів Януковича Микола Азаров. Про це повідомляється в розслідуванні проєкту «Слідство.Інфо».

Згідно з постановою Кабінету міністрів від 2011 року, до складу Наглядової ради Національного інституту раку входять міністр охорони здоровʼя Олександр Аніщенко (був на цій посаді з 2011 по 2012 рік), колишні депутати від Партії регіонів Тетяна Бахтєєва і Інна Богословська, хірург і депутат Донецької міськради Григорій Бондар, який помер у 2014 році. Крім того, до складу входить народний артист Дмитро Гнатюк, який помер ще у 2016 році, а також голова Академії наук України Борис Патон.

Кабинет министров

Тетяна Бахтєєва заявила журналістам, що не розуміє, чому МОЗ і Кабмін досі не затвердили новий склад Наглядової ради. «Я там була без моєї згоди. Просто зробили такий запис», — поділилася вона.

Зі свого боку головний лікар Інституту раку Андрій Безсоненко повідомив, що Наглядова рада не працює з 2015 року. Він підозрює, що це повʼязано з новим керівництвом. Як відомо, у 2015 році головою інституту призначили онколога Олену Колеснік, однак сама лікар заперечує свою провину і стверджує, що вона тричі подавала прохання про створення нової Наглядової ради тодішній главі МОЗ Уляні Супрун, проте щоразу отримувала відмову.