Британська Колумбія визнала Голодомор геноцидом українського народу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Канадська провінція Британська Колумбія визнала Голодомор геноцидом українського народу, повідомляється на сайті посольства України в Канаді.

«Законодавча асамблея канадської провінції Британська Колумбія ухвалила Закон про День пам’яті українського Голодомору, який визнає геноцидом штучний голод 1932—1933 років. Голосування пройшло 29 жовтня», — йдеться у повідомленні.

У документі йдеться, що Голодомор був навмисно спланованим та здійсненим радянським режимом, щоб системно знищити прагнення українського народу до вільної та незалежної України. Закон встановлює, що кожну четверту суботу листопада Британська Колумбія офіційно відзначатиме День пам’яті жертв Голодомору в Україні та геноциду.

«Це дуже шляхетний і важливий жест. Перша версія законопроєкту про Голодомор з’явилася в провінції 10 років тому. Сьогодні бачимо результат довгої роботи української громади та всіх прихильних до України канадців», — заявив посол у Канаді Андрій Шевченко. Британська Колумбія стала шостою провінцією Канади, що визнала Голодомор актом геноциду.