Качура від «Слуги народу» подав заяву до ГПУ на депутатку Федину після відео з критикою Зеленського

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Качура від «Слуги народу» подав заяву до ГПУ на депутатку Федину після відео з критикою Зеленського

Гонтар Володимир / УНІАН

Народний депутат Олександр Качура («Слуга народу») написав до ГПУ заяву на депутатку Софію Федину («Європейська солідарність») після її відеозвернення до президента Володимира Зеленського. Про це Качура розповів перед засіданням фракції СН у конгресно-виставковому центрі «Парковий».

«Я сьогодні подав заяву про вчинений злочин до правоохоронних органів, до Генпрокуратури і ГБР. Вона була зареєстрована», — заявив Качура.

Він додав, що вважає неприпустимими заклики до насильства з боку депутатів. «Вважаю неприпустимим, коли активісти і навіть народні депутати дозволяють заклики до насильницького повалення влади, в тому числі фізичної розправи, кинути гранату, що прозвучало на відео», — сказав нардеп.

Раніше перший віцеспікер парламенту Руслан Стефанчук на засіданні погоджувальної ради Верховної Ради заявив, що фракція «Слуги народу» звернеться до Нацполіції з проханням дати правову оцінку відеозверенню депутатки Софії Федини та учасниці ООС і волонтерки Марусі Звіробій.

Що сталося?

26 жовтня депутат Софія Федина опублікувала на Facebook відео, яке було записано разом з волонтеркою Марусею Звіробій у кавʼярні у Львові. У ролику Федина та Звіробій критикують з використанням ненормативної лексики візит Зеленського в Золоте Луганської області та його зустріч з добровольцями.

«Ти там частіше їздь, там тебе підірвуть, хто-небудь там тебе підірве», — говорить на відео Звіробій, звертаючись до Зеленського.

«Там ненароком може вибухнути граната, там бувають обстріли», — продовжила її слова Софія Федина.

  • Президент Володимир Зеленський під час своєї поїздки 26 жовтня в Золоте Луганської області зустрівся з добровольцями та учасниками акцій «Ні капітуляції». Доброволець Денис Янтар поцікавився, чи зустрінеться президент з ветеранами, щоб поговорити про акції «Ні капітуляції». Він також дорікав Зеленському, що той не зустрічався з мітингувальниками, тоді як ветерани передали йому листа. Після бесіди Янтар записав відеозвернення, у якому каже, що за вказівкою Зеленського добровольців будуть «вибивати» з Золотого.
  • Лідер політичної партії «Національний корпус» Андрій Білецький звернувся до Зеленського з вимогою «не здавати» території Донбасу.
  • У МВС заявили, що добровольці, які перебувають у Золотому, добровільно вивезли звідти зброю.