Зеленський призначив заступником постпреда президента в Криму керівника «Крим SOS» Тамілу Ташеву

Автор:
Анна Воробйова
Дата:
Зеленський призначив заступником постпреда президента в Криму керівника «Крим SOS» Тамілу Ташеву

Facebook / Таміла Ташева

Президент України Володимир Зеленський призначив керівника громадської організації «Крим SOS», правозахисницю Тамілу Ташеву заступником постійного представника президента України в Автономній Республіці Крим.

Відповідне розпорядження глава держави підписав 25 жовтня, йдеться на сайті президента.

Таміла Ташева народилася в 1985 році в Самарканді в сімʼї виселених кримських татар. З 1991 року, після повернення її сімʼї з Узбекистану в Крим, жила у Сімферополі, закінчила факультет східних мов Таврійського університету. Була активною учасницею Помаранчевої революції і Революції Гідності.

У 2014 році, після анексії Криму, Ташева разом з однодумцями створила громадську організацію «Крим SOS», її місія — допомога внутрішньо переміщеним особам з Криму і Донбасу і моніторинг порушень прав людини на окупованих територіях.

20 лютого 2019 року Ташева була нагороджена орденом княгині Ольги III ступеня «За громадянську мужність, самовіддане відстоювання конституційних принципів демократії, прав і свобод людини, проявлені під час Революції Гідності, плідну громадську і волонтерську діяльність».

Була кандидатом в народні депутати у списку партії «Голос» на парламентських виборах 2019 року під номером 26.