У Криму побили та затримали ялтинського журналіста Гайворонського

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

В анексованому Криму російські силовики побили та затримали ялтинського активіста, блогера і журналіста Євгена Гайворонського. Про це повідомляють «Крим.Реалії» с посиланням на сестру активіста Дарину.

За її інформацією, блогера затримали близько 13:00. Під час затримання його кілька разів ударили обличчям об поліцейську машину. Про це Гайворонський встиг повідомити сестрі телефоном.

«Його затримали співробітники центру «Е» на вулиці Садовій в Ялті. Зараз із поліції його привезли до мирового суду на вулиці Васильєва. Його звинувачують у невиконанні рішення суду, який призначив йому примусове лікування від нібито наркотиків», — розповіла сестра.

Як повідомляє видання, близько двох тижнів тому слідчі повернули журналістові український паспорт. Його вилучили ще навесні під час обшуку в квартирі, яку він орендував у Ялті.

  • 7 травня підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя заарештував на 10 діб Гайворонського за відмову проходити медобстеження під час його попереднього затримання 26 березня.
  • Гайворонського затримали 26 березня за підозрою у вживанні наркотичних речовин, пізніше того ж дня підконтрольний Росії суд у Ялті заарештував його на 12 діб за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 6.9 КпАП Росії (вживання наркотичних речовин без призначення лікаря). Крім того, суд зобовʼязав Гайворонського пройти лікування від наркотичної залежності.
  • Перед цим севастопольський інформаційний сайт «Примечания» оголосив, що припинив співпрацю з Гайворонським після його «проукраїнських висловлювань» і коментарів, які «не відображають позицію редакції».