Омбудсмен Денісова: Кримському активісту Приходьку не передають ліки в СІЗО

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що затриманому кримському активісту Олегу Приходьку не передають необхідні ліки, які родичі привезли в слідчий ізолятор.

Про це вона написала у Facebook.

«Порушено права кримського активіста Олега Приходька. Згідно з отриманою інформацією, Олег Приходько має захворювання шлунково-кишкового тракту та сечостатевої системи. Його рідні передали необхідні для лікування медикаменти та окуляри. Але співробітники пенітенціарного закладу не видають цю передачу», — написала Денісова.

Вона звернулася до російського омбудсмена Тетяни Москалькової з вимогою вплинути на ситуацію.

Хто такий Олег Приходько?

Проукраїнський активіст, мешканець села Оріхово Сакського району Криму. Приходько був представником української політичної партії «Свобода», яка з 2014 року заборонена підконтрольною Росії кримською владою.

Російські силовики вже заарештовували Приходька за українські номерні знаки на автомобілі в червні 2016 року. Також 8 лютого працівники кримської ФСБ проводили обшук в активіста. У нього вилучили українську символіку, прапори партії «Свобода», червоно-чорні прапори, портрет Степана Бандери, техніку та домашні CD-диски. Після обшуку Приходька відвезли до Сімферополя, де допитували про його діяльність і звʼязки на материковій частині України.

19 червня проти активіста відкрили справу за статтею 20.3 Кодексу РФ про адміністративні порушення (пропаганда символіки й атрибутики екстремістських організацій).