Трамп скасував передплату на газети The New York Times і The Washington Post для Білого дому

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
Трамп скасував передплату на газети The New York Times і The Washington Post для Білого дому

The White House / Flickr

Білий дім не буде продовжувати передплату на газети The New York Times і The Washington Post, з критикою яких раніше виступав президент США Дональд Трамп. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

«Якщо не продовжувати передплату у всіх федеральних агентствах, це значно економить кошти, будуть зекономлені сотні тисяч доларів платників податків», — заявила прессекретар Білого дому Стефані Грішем.

Вона не уточнила, коли саме наказ набуде чинності і Білий дім перестане отримувати за передплатою одні з найстаріших газет США (The New York Times заснована в 1851 році, а The Washington Post — в 1877-му). З ініціативою скасувати передплату на ці газети Трамп виступив 22 жовтня.

  • Раніше Трамп неодноразово критикував ЗМІ, його конфлікт із пресою триває з моменту інавгурації та розслідування про можливе втручання Росії у вибори президента США 2016 року. 4 жовтня американський президент вкотре назвав усі ЗМІ «фейковими» і заявив, що думає над створенням власної новинної мережі Білого дому, щоб «розміщувати там справжні новини».
  • Президент США Дональд Трамп заявив, що більше не хоче отримувати новини The New York Times і The Washington Post і запропонував скасувати передплату на ці газети для Білого дому.