Трамп хоче скасувати передплату на New York Times і Washington Post для Білого дому

Автор:
Віктор Волокита
Дата:

Президент США Дональд Трамп заявив, що більше не хоче отримувати The New York Times і Washington Post та запропонував скасувати передплату на ці газети для Білого дому. Про це він повідомив в інтервʼю ведучому Fox News Шону Ханніті.

«Ми навіть не хочемо бачити це в Білому домі, — сказав Трамп. — Ми, мабуть, скасуємо передплату на них [The New York Times і Washington Post]».

Трамп також додав, що видання Times вибачилось перед читачами за недостатнє висвітлення його роботи, повторюючи свої попередні твердження про лист, який газета надіслала своїм передплатникам після президентських виборів 2016 року.

Трамп, який регулярно критикує ЗМІ за «неправдиве висвітлення дій Білого дому», назвав пресу «корумпованою». Він також розкритикував ведучого Андерсона Купера з CNN, звинувативши його в лобіюванні скандалу щодо колишнього віцепрезидента Джо Байдена та його сина Хантера.

Перед цим Купера критикували республіканці за те, яким чином він поставив питання під час дебатів. Ведучий тоді сказав, що Трамп «помилково звинуватив» Хантера Байдена в неправомірності під час роботи в раді директорів української енергетичної компанії, і додав, що «будь-які докази неправомірності» діяльності Байденів відсутні.

Союзники Трампа, зокрема його сини Ерік Трамп та Дональд Трамп — молодший, заявили, що Хантер Байден отримав вигоду від офіційної посади свого батька під час ділових угод за кордоном. Трамп та його особистий адвокат Рудольф Джуліані також звинуватили Джо Байдена в корупції у його відносинах з Україною на посаді віцепрезидента, але не надали жодних доказів.

  • 25 вересня Білий дім опублікував стенограму розмови між керівниками України та США. Згідно з нею, Зеленський і Трамп говорили про сина Джо Байдена Хантера. До цього в палаті представників оголосили про початок процедури імпічменту Трампа через його можливий тиск на Володимира Зеленського.
  • Федеральна прокуратура Нью-Йорка почала розслідування щодо адвоката президента США Рудольфа Джуліані. Його підозрюють у порушенні законів щодо запобігання іноземному впливу на американський уряд.
  • Посол США в Європейському Союзі Гордон Сондленд заявив у Конгресі, що президент Дональд Трамп направив його для співпраці зі своїм особистим адвокатом Рудольфом Джуліані в Україні.