Офіс президента: Немає жодних підстав повертати ПриватБанк його ексвласникам

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

В Офісі президента заявили, що підстав для повернення ПриватБанку його колишнім власникам не існує. Про це повідомляє пресслужба ОП.

Голова Офісу президента Андрій Богдан провів зустріч з послами країн «Великої сімки» (США, Канада, Японія, Велика Британія, Німеччина, Франція та Італія).

«Ухваливши рішення про націоналізацію, держава вклала у ПриватБанк 155,3 млрд грн, що дозволило зберегти кошти українців. Ми вважаємо, що які б не були рішення судів, немає жодних підстав для повернення державного ПриватБанку колишнім акціонерам», — йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі сторони обговорили пріоритети проведення економічних реформ, співпрацю з міжнародними партнерами, міжнародними фінансовими організаціями та судову реформу в Україні.

«Українська сторона проінформувала про пріоритети та подальші кроки щодо ініціатив, спрямованих на економічне зростання та покращення інвестиційного клімату, а також повідомила про те, що проєкти законів про незаконне збагачення та анбандлінг НАК «Нафтогаз України» [відокремлення діяльності з транспортування палива] будуть розглянуті наступного тижня», — зазначають у повідомленні.