Суд заарештував ексзаступника міністра економіки Бровченка із заставою у 3,4 млн гривень

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Суд заарештував ексзаступника міністра економіки Бровченка із заставою у 3,4 млн гривень

Юрій Бровченко / Facebook

Суд заарештував підозрюваного в держзраді ексзаступника міністра економіки Бровченка з правом застави в 3,4 млн гривень. Про це theБабелю повідомив адвокат Бровченка Сергій Стретович.

Запобіжний захід Бровченку виніс Шевченківський районний суд Києва. Захист ексзаступника міністра вважає таке рішення «занадто суворим». «Ми не згодні з аргументами, які представила прокуратура, вимагаючи арешту нашого підзахисного. Ми будемо оскаржувати запобіжний захід в апеляції», — сказав Стретович.

Він також додав, що члени сімʼї Юрія Бровченка будуть вносити за нього заставу.

«Враховуючи всі обставини, у тому числі, стан здоровʼя Бровченка, захист буде клопотати про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту», — зазначив адвокат.

22 жовтня СБУ затримала Бровченка в аеропорту «Бориспіль». Слідчі встановили, що заступник міністра, чиновники держпідприємства «Український центр «Безпека» і державної холдингової компанії «Артем» уклали з іноземцями завідомо збитковий контракт на виготовлення і постачання лінії з виробництва артилерійських снарядів на загальну суму понад $16,5 млн.

«Унаслідок незаконної оборудки авансовий платіж у розмірі понад $8,2 млн переказали на рахунки фіктивних офшорних підприємств і привласнили учасники схеми. Натомість іноземна компанія обладнання в Україну не постачала», — зазначили в СБУ.