Повірений США Тейлор: Трамп хотів від Зеленського заяв про Burisma і не поспішав із запрошенням у Білий дім

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Тимчасово повірений США в Україні Вільям Тейлор, виступаючи в палаті представників Конгресу, заявив, що американський глава Дональд Трамп повʼязував надання військової допомоги Україні з публічною заявою президента Володимира Зеленського про розслідування відносно компанії Burisma, де працював син колишнього віцепрезидента США Хантер Байден, і втручання в американські вибори 2016 року з української території.

Як пише DW, Тейлор послався на слова посла США в Євросоюзі Гордона Сондланда, який розповів йому телефоном про умови Трампа щодо підтримки України.

За словами Тейлора, Білий дім не поспішав запрошувати Зеленського до США, щоб змусити його зробити публічну заяву і серйозно поставитися до розслідування.

Хто ще виступав у Конгресі у справі про імпічмент Трампа?

14 жовтня на закритих слуханнях у Конгресі виступила Фіона Хілл — колишня радниця Трампа зі справ, повʼязаних з Росією. Вона розповіла, що на зустрічі з українськими чиновниками 10 липня, де також були голова Ради національної безпеки США Джон Болтон і посол США в ЄС Гордон Сондленд, останній порушив питання про можливості розслідування діяльності сина нового кандидата в президенти від Демократичної партії Джо Байдена. За словами Фіони Хілл, разом із Джоном Болтоном вони стурбовано покинули кімнату для засідань, після чого Болтон доручив їй поговорити з адвокатом Ради національної безпеки Джоном Ейзенбергом.