Ексдержавний секретар МОЗ Янчук оскаржив своє звільнення

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Ексдержавний секретар МОЗ Янчук оскаржив своє звільнення

Facebook / Artem Yanchuk

Колишній державний секретар Міністерства охорони здоровʼя Артем Янчук оскаржив у суді своє звільнення. Про це він повідомив у Facebook.

«Починаємо «судовий марафон»...» — написав Янчук. До свого повідомлення Янчук додав власну фотографію на фоні Окружного адміністративного суду Києва.

Конфлікт у МОЗ

24 вересня працівники Міністерства охорони здоровʼя звернулися з відкритим листом до премʼєр-міністра Олексія Гончарука. Вони заявили, що дії нового керівництва МОЗ ставлять під загрозу продовження реформи охорони здоровʼя в Україні. Лист підписали працівники чотирьох директоратів Міністерства.

Вони заявили про тиск з боку нових заступників міністра охорони здоровʼя. Так, керівникам двох напрямів було запропоновано «звільнитися» через різницю поглядів. «Нам прямо кажуть, що тепер треба працювати «по поняттям», — йшлося в листі.

Автори додали, що останні три з половиною тижні не підписуються документи щодо закупівель і постачання ліків для важкохворих пацієнтів, блокуються закупівлі машин екстреної медичної допомоги у пілотних регіонах, призупинено процес автономізації Інституту раку, Інституту серця, лікарні «Охматдит», Інституту дитячої кардіології ім. Ємця, блокуються всі нормативні акти, необхідні для своєчасного запуску наступного етапу медичної реформи на рівні амбулаторної та спеціалізованої медичної допомоги.