Вчитель у США звільнився після коментаря проти Грети Тунберг

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Учитель зі штату Айова, США, звільнився з місця роботи після негативного коментаря на адресу Грети Тунберг, шведської екоактивістки, повідомляє The New York Times.

Минулого тижня вчителя Метта Бейша відправили в адміністративну відпустку після того, як шкільний комітет оцінив його дії в Facebook.

2 жовтня 27-річний Мейсон Северсон, колишній учень містера Бейша, запитав у своєму пості на Facebook, хто збирається відвідати мітинг з нагоди кліматичного страйку в Айова-Сіті 4 жовтня, де мала виступити Грета Тунберг.

Метт Бейш, який на той час викладав хімію в західній школі у Ватерлоо, прокоментував пост і сказав, що не візьме участі в мітингу за участю Тунберг, тому що у нього з собою «не буде моєї снайперської гвинтівки».

4 жовтня школа заявила, що Бейш був відправлений у відпустку в очікуванні розслідування. Тепер же стало відомо, що вчитель звільнився.

«Західна середня школа і округ працюють над забезпеченням того, щоб у класах тривало навчання на курсах, які викладав Бейш», — йдеться в заяві Тари Томас, представника шкільного округу Ватерлоо.

Журналістка The New York Times стверджує, що Бейш не відповідав на дзвінки або електронні листи з проханням прокоментувати події.

Його коментар у Facebook був видалений.

  • Президента французької Асоціації арт-музею «Токійський палац» Бернара Шенбо звільнили з займаної посади після посту в Facebook, у якому він закликав убити 16-річну шведську екоактивістку Грету Тунберг.
  • 23 вересня Грета Тунберг засудила світових лідерів на кліматичному саміті ООН в Нью-Йорку за нездатність вирішити проблему зміни клімату. Вона прибула на саміт на яхті, відмовившись від перельоту, оскільки літаки шкодять довкіллю, спалюючи кисень і викидаючи вуглець.
  • Пізніше в ефірі американського телеканалу Fox News відбулася словесна перепалка між ведучим Wire Daily Майклом Ноулзом та іншим учасником передачі Крісом Ханом. У ефірі обговорювали виступ шведської школярки-активістки Грети Тунберг на Генеральній асамблеї ООН, Ноулз назвав дівчину «психічно хворою шведською дитиною».