На американському телеканалі сталася суперечка через шведську екоактивістку Тунберг

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В ефірі американського телеканалу Fox News відбулася словесна перепалка між ведучим Wire Daily Майклом Ноулзом та іншим учасником передачі Крісом Ханом. В ефірі обговорювався виступ шведської школярки-активістки Грети Тунберг у Генеральній асамблеї ООН і Ноулз назвав дівчинку «психічно хворою шведською дитиною».

«Ніщо з цього не має значення, тому що рух кліматичної істерії не повʼязаний із наукою. Якщо б ішлося про науку, її очолювали б науковці, а не політики та психічно хвора шведська дитина, яку експлуатують її батьки та міжнародні ліві», — сказав Ноулз.

У своїй промові він намагався донести, що Тунберг використовують для пропаганди певних політичних ідей, але Хан перебив його і сказав: «Ганьба вам, ви доросла людина і нападаєте на дитину».

«Ану розслабся, худорлявий хлопчино! Ти атакуєш дитину, при тому що ти доросла людина [...]. Вона намагається врятувати планету, тому що твоєму президенту плювати на зміни клімату [...]. Ти жалюгідний, коли говориш про неї так. Тобі варто вибачитись на національному телебаченні, просто зараз», — сказав Хан.

У відповідь Ноулз знову заявив, що «нападав на лівих, які використовують психічно хвору дитину» і нагадав про те, що раніше Тунберг відкрито говорила про життя із синдромом Аспергера, а її мати з цього приводу написала книгу.

Телеканал Fox News пізніше приніс вибачення Тунберг та її сімʼї і зазначив, що Ноулз не зʼявиться в якості гостя на майбутніх шоу.

  • 23 вересня Грета Тунберг виступила на саміті ООН зі зміни клімату. У своїй промові вона звинуватила держави у вкраденому дитинстві і в тому, що уряди говорять лише про «гроші і казки про зростання економіки». В кінці промови вона зазначила, що «молоді люди починають усвідомлювати зраду» і якщо їх підведуть, вони цього ніколи не пробачать.