Вночі: Зеленський прибув до США, шведська активістка Тунберг виступила в ООН, ФІФА назвала найкращого футболіста світу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Зеленський прибув до США

Президент Володимир Зеленський прибув до США для виступу на Генеральній асамблеї ООН. Український лідер виступить із промовою під час загальних дебатів сесії, а також візьме участь у саміті щодо цілей сталого розвитку.

Глава держави проведе низку двосторонніх зустрічей з лідерами країн, зокрема з президентом США Дональдом Трампом. Крім того, в межах візиту Зеленський зустрінеться з лідерами української громади Сполучених Штатів Америки, а також із представниками американських ділових кіл.

Трамп «не сприймає всерйоз» можливість імпічменту через тиск на Україну

Президент США Дональд Трамп спростував імовірність свого імпічменту на тлі повідомлень про ймовірний тиск із його боку на президента України Володимира Зеленського щодо розслідування проти його політичного конкурента Джо Байдена.

Повідомляють, що Трамп після прибуття 23 вересня в штаб-квартиру ООН у Нью-Йорку сказав, що не сприймає серйозно погрози про імпічмент від Конгресу.

Шведська активістка Тунберг виступила в ООН

Шведська школярка-активістка Грета Тунберг, яка стала лідером світового екологічного руху, виступила перед керівниками різних країн, які зібралися на кліматичному саміті ООН.

Тунберг звинуватила чиновників у тому, що вони не роблять необхідних дій, щоб попередити кризу у сфері клімату та зневажають наукові факти, які підтверджують екологічну катастрофу, що насувається. «Усі ви звертаєтеся до нас, молоді, у пошуку надії. Як ви можете? — продовжила активістка. — Ви вкрали мої мрії і моє дитинство вашими порожніми словами. Але мені ще пощастило. Люди страждають. Люди вмирають, екосистеми руйнуються. Ми — на порозі масового вимирання, і все, про що ви можете говорити — це гроші та казки про вічне економічне зростання. Як ви смієте?» — сказала вона.

ФІФА назвала кращого футболіста світу

Нападник «Барселони» Ліонель Мессі отримав звання найкращого гравця 2019 року за версією Міжнародної федерації футболу (ФІФА). Про це було оголошено на церемонії вручення нагород The Best. На приз також претендували нападник «Ювентуса» Кріштіану Роналду та захисник «Ліверпуля» Вірджил ван Дайк.

Це вже шоста така нагорода для аргентинця. У Кріштіану Роналду також було пʼять трофеїв ФІФА. Таким чином, Мессі обійшов португальця за кількістю цих титулів.