Екоактивісти вимагають від Procter & Gamble використовувати вторинну сировину для виробництва туалетного паперу

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Гігант споживчих товарів Procter & Gamble зіткнувся з тиском з боку екоактивістів. Про це пише CBS News.

Понад 150 груп захисників навколишнього середовища підштовхують Procter & Gamble, виробника багатьох товарів, у тому числі туалетного паперу Charmin і паперових рушників Bounty, до використання перероблених матеріалів у своїх продуктах. Наразі під час виробництва жодного з цих продуктів не використовується перероблений папір, натомість близько третини сировини надходить з півночі Канади, великої смуги незайманого лісу, що оточує Північне полярне коло.

«Просто неприпустимо, щоб така компанія, як P & G, виробляла туалетний папір, продукт, що використовується протягом декількох секунд і змивається в унітазі, з первинної целюлози», — сказав Шеллі Віньярд, менеджер корпоративних кампаній NRDC (Ради із захисту природних ресурсів).

NRDC порівнює великі ліси Канади з «північною Амазонкою». Заміна тільки половини целюлози первинного використання переробленим вмістом «закрила б поточні зобовʼязання компанії в царині протидії змінам клімату», йдеться в повідомленні NRDC, яке було підписано 150 іншими групами активістів.

Представники P & G сказали, що не використовують перероблену целюлозу, оскільки вона не підходить для створення якісного туалетного паперу.

P & G — одна з найбільших у світі компаній з виробництва споживчих товарів з річним доходом $67 млрд і ринковою вартістю $305 млрд. Крім туалетного паперу та рушників вона виробляє бритви Gillette, шампунь Head & Shoulders, підгузки Pampers і пральний порошок Tide.

P & G обіцяють використовувати для виробництва туалетного паперу сировину з лісів, які перебувають під контролем, що, на думку компанії, є більш відповідальними діями, ніж використання переробленої сировини.