Акторку Джейн Фонду заарештували на акції проти зміни клімату

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Американська акторка Джейн Фонда була заарештована під час участі в акції протесту проти зміни клімату у Вашингтоні, повідомляє BBC.

81-річну жінку вивели в супроводі поліцейських, коли вона протестувала біля будівлі Капітолію у США разом з Oil Change International, організацією, що виступає за використання альтернативних джерел енергії.

Акторка говорила, що буде брати участь в акціях протесту, і була натхненна «неймовірним рухом, який створила наша молодь».

За інформацією CBS News, вона була однією з 16 активістів, яких заарештували. Всі вони були звинувачені в перешкоджанні роботі державних органів та порушенні громадського порядку.

Раніше Фонда заявила на своєму веб-сайті, що вона переїхала в Вашингтон, округ Колумбія, щоб «стати ближче до епіцентру боротьби за наш клімат».

Вона присягнулася щопʼятниці до січня протестувати, вимагаючи вжити заходів щодо боротьби зі зміною клімату.

Акторка виступала на глобальному кліматичному страйку в Лос-Анджелесі минулого місяця.

2016 року вона провела День Подяки серед протестувальників у Стендінг-Року, протестуючи проти будівництва Дакотського газопроводу.

Вона також підтримала «Чорну пантеру», радикальну політичну групу, мета якої — забезпечення озброєних патрулів громадян для контролю за поведінкою поліції і протидії жорстокості поліції в Окленді.